Következő események
Nincs esemény
 
BelépésKapcsolatFórum
Bemutatkozás

SMSZlog_kozepes_blue.gif A Síoktatók Magyarországi Szövetsége (SMSz) az OKJ képesítéssel és éves működési engedéllyel  rendelkező sí- és egyéb havas sportokat oktató szakemberek egyesülete, mely ellátja az oktatóképzéssel és továbbképzéssel kapcsolatos szakmai feladatokat és képviseli tagjai érdekeit.
 

Bővebben...
Síoktatót keresek
Beszámoló az Interski Kongresszusról (2011. január 15-22. St. Anton) PDF Nyomtatás E-mail

A felkészülés

A demócsapat

Az előző – koreai – Interski kongresszus után egy pihenő évet tartottunk, majd új csapat összeállítását hirdettük meg a korábbi Demo Utánpótlás Programra építve. Eleinte nagyobb létszámú – olykor 40 fő körüli – táborokban dolgoztunk. A csapat létszámát a felkészülés félidejében 20 főre csökkentettük, és onnantól kezdve csak ezzel a zártabb körrel folytattuk a felkészülést.

A csapat felerészben a korábbi csapatok tagjaiból épült fel, felerészben teljesen új tagok kerültek bele. A korábbi tagok a sítechnikai tudás és a formációs sízés rutinjának szempontjából is képzettebbek voltak.

Hozzászólások (1) | Kedvencekhez (0) | Idézés a honlapján

Bővebben...
 
Kedves Magyar Interski 2011 Család! PDF Nyomtatás E-mail

Hosszú hónapokon át izgatottan vártuk, hogy 2011. január 15-én végre elkezdődjön a kongresszus. Addig mindenki tette a dolgát és csak remélni merte, hogy minden rendben lesz.

Azt hiszem, nem vagyok egyedül azzal a véleménnyel, hogy az elmúlt hét magyar eredményei legtitkosabb várakozásainkat is felülmúlták.

Sikert arattunk a demopályán a bemutatott gyakorlatokkal, a party-sátorban a magyar esten, a magyar workshopokon előadóként, más nemzeteknél pedig résztvevőként a megbeszélt feladatok jó végrehajtásával.

Legyen Ön az első hozzászóló | Kedvencekhez (0) | Idézés a honlapján

Bővebben...
 
Interski Kongresszus 2011 PDF Nyomtatás E-mail
Bár a helyszínen szurkoló magyarok egy része az osztrákok mögött ezüstéremmel jutalmazta volna a Síoktatók Magyarországi Szövetsége Demo Csapatának szereplését a síoktatók olimpiájának nevezett szinkronsí-bemutatón, a nemzetközi szakmai közösség tagjai és a helybeli közönség azonban jórészt a magyaroknak adta a képzeletbeli aranyat. A bemutató másnapján többek között amerikai, dán, kanadai síoktatók, osztrák szakvezetők gratuláltak, egy egész síbusz is köszöntötte az azon utazó magyar demonstrátorokat, sőt az egyik szálloda bármixere üzente, szívesen látja a magyar fiúkat.

Legyen Ön az első hozzászóló | Kedvencekhez (0) | Idézés a honlapján

Bővebben...
 
Interski Kongresszus 2011 megnyitó ünnepség PDF Nyomtatás E-mail
A világ legjobb szinkronsízői között ott találjuk a Síoktatók Magyarországi Szövetsége Demo Csapatát, a szövetség tiszteletbeli elnökét pedig a havas sportok nagykövetei között. Az utóbbi illusztris társaság: volt államelnökök, hercegnők, legendás sportolók vannak a tagjai között.

Legyen Ön az első hozzászóló | Kedvencekhez (0) | Idézés a honlapján

Bővebben...
 
Interski Kongresszus 2011 Január 16. nyitónap PDF Nyomtatás E-mail

arena_th.jpg St. Anton am Arlbergben 38 országból mintegy 2500 regisztrált résztvevővel megkezdődött a nemzetközi síoktató találkozó, az Interski Kongresszus.

A legnépesebb küldöttség 100 főt meghaladó Egyesült Államoké, ám hazánkat is mintegy 50 hivatalos résztvevő és körülbelül ugyanennyi barát, szurkoló képviseli a népszerű tiroli üdülőhelyen.

Legyen Ön az első hozzászóló | Kedvencekhez (0) | Idézés a honlapján

Bővebben...
 
Edzés St. Antonban PDF Nyomtatás E-mail

democsapat_indulas_elott_th.jpg Az Interski Kongresszus helyszínén első edzését rendkívül rossz körülmények között tartja a demócsapat: rondán esik az eső.

A kongresszusi bemutató helyszínéül szolgáló demólejtő megegyezik a 2001-es alpesi sí világbajnokság befutólejtőjével.

A pálya aljában álló csapatvezető úgy tájékoztatta a skiculture.hu-t, hogy az kver és középen van benne egy lépcső is, bár a terep közepén lévő tavaly még látható nagy lyukat többé-kevésbé sikerült a szervezőknek feltölteniük. A lejtő 430 méter hosszú és körülbelül 30 méter széles. A hó az eső miatt tömör, holnap pedig napsütés várható.

A csapatoknak tehát lényegesen rosszabb körülmények közt kell bemutatniuk gyakorlataikat, mit a négy évvel ezelőtt a koreai Pyeong Changban megrendezett kongresszus alkalmával. A szervezők nagyon készülnek: építik a technikát, kész egy óriás kivetítő és a termeket is berendezték már. Zajlik az akkreditáció is.

Legyen Ön az első hozzászóló | Kedvencekhez (0) | Idézés a honlapján

 
Interski Kongresszus előtt PDF Nyomtatás E-mail

Elutazott a Síoktatók Magyarországi Szövetsége demó válogatottja az ausztriai St. Antonba, hogy a szombaton ugyanott kezdődő Interski Kongresszus helyszínén készüljenek a síoktatók olimpiájának is nevezett formációssí-bemutatóra.

Küldöttségünk további tagjai szombaton csatlakoznak a csapathoz. A kongresszuson a bemutatók mellett a magyar küldöttség megvendégeli a kongresszusi résztvevőket, illetve Le Big Mac összefoglaló néven előadásokat, illetve workshopokat is tartunk, amelyekhez szórólap is készült.

demo_party_hosted_by_hungary.jpg   hungarian_workshops_th.jpg  

 

 

Legyen Ön az első hozzászóló | Kedvencekhez (0) | Idézés a honlapján

 
Tágyalás Brüsszelben az Euro tesztről PDF Nyomtatás E-mail

Magyarország, a Síoktatók Magyarországi Szövetsége állt az élére annak a szakmai kezdeményezésnek, amely igyekszik megakadályozni, hogy a síoktatók Európai szakmai kártyája megszerzésének feltétele az úgynevezett Euro test legyen.

Az Európai Unió Szakmai Képesítések Osztályán december 9-én megtartott egyeztetésen a FEMPS országok képviselői mellett részt vettek a holland, a szlovák, a szlovén, a cseh, a görög, a bolgár, a lengyel és a magyar szakmai szervezetek képviselői, valamint több nemzeti szervezet felhatalmazásával az ISIA jogásza.

Legyen Ön az első hozzászóló | Kedvencekhez (0) | Idézés a honlapján

Bővebben...
 
Tárgyalások Brüsszelben PDF Nyomtatás E-mail

December 9-én a Síoktatók Magyarországi Szövetsége vezetői az Európai Unió munkaügyekkel foglalkozó főosztályvezetője meghívására Brüsszelben a síoktatók nemzetközi munkavállalásával kapcsolatos tárgyaláson vesznek részt. Az SMSZ-t dr. Egri Katalin elnök és Ozsváth Miklós szakmai elnökhelyettes képviseli.

2009 februárjában az Európai Parlament úgy döntött, hogy egyebek mellett a személyek, illetve szolgáltatások szabad áramlását kimondó direktívák teljesülése érdekében bizonyos szolgáltató szakmákban bevezeti az úgynevezett Európai szakmai kártyát (European professional card for service providers ). Ezzel a kártyával az elképzelések szerint például a jogászok vagy az egészségügyi dolgozók az unió teljes területén minden további feltétel teljesítése nélkül vállalhatnának munkát, azaz diplomájukat nem kellene honosíttatni, sem különbözeti vizsgát tenniük. Brüsszelben a kártya bevezetésének előkészítése folyik, ám még legalább egy-két évet igénybe vesz.

Legyen Ön az első hozzászóló | Kedvencekhez (0) | Idézés a honlapján

Bővebben...
 
Szakmai felelősségbiztosítás PDF Nyomtatás E-mail

A Síoktatók Magyarországi Szövetsége és a Vienna Life Insurance Group Zrt. csoportos utasbiztosítási szerződést kötött, melynek célja, hogy biztosítási védelemben részesítse a Síoktatók Magyarországi Szövetségénél tagjait.

 

Ki kötheti meg ezt a biztosítást?

-             aki az SMSZ tagja és akinek tagdíja 2018 évre is befizetésre került,

-             továbbá OKJ-s sportoktatói, edzői képesítéssel, sí segédoktatói végzettséggel rendelkezik vagy sítábor-, sítúravezetői tanúsítvánnyal rendelkező pedagógus.

 

Kétféle biztosítási csomag választható: SMSZ Piros csomag: 13.000 Ft, SMSZ Fekete csomag: 25.000 Ft

 

A biztosítás megkötésére vonatkozó igényeket az SMSZ gyűjti be a tagjaitól és jelenti le a Biztosítónak, majd a biztosítási díjat továbbutalja a Biztosító részére.

 

A BIZTOSÍTÁS MEGKÖTÉSÉNEK MENETE:

 

1. Az alábbi kérdőív kitöltése: https://goo.gl/QiayBk

2. A választott biztosítási csomag szerinti biztosítási díj utalása az SMSZ OTP Banknál vezetett 11701004-20132792 számú számlájára (SMSZ Piros csomag: 13.000 Ft, SMSZ Fekete csomag: 25.000 Ft)

3. E-mail küldése az Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges címre, amelyben a biztosítást igénylő jelzi az iroda felé, hogy az 1-2 pontban írtak megtörténtek

 

KÉRJÜK, hogy a biztosításkötési igényeiteket minél előbb küldjétek meg, NE HAGYJÁTOK AZ UTAZÁS ELŐTTI UTOLSÓ PILLANATRA, mert az adminisztráció intézéséhez az irodának időre van szüksége!

 

A biztosítás területi hatálya:

-  földrajzi Európa területe (utasbiztosítás és síoktató szolgáltatói felelősség biztosítás)

-  a síoktatói szolgáltatói felelősségbiztosítás szolgáltatás esetében a biztosítás kiterjed a Magyarországon működő műanyag borítású és havas sípályák területén bekövetkező káreseményekre is.

 

A Biztosító kockázatviselése adott Biztosított vonatkozásában a biztosítási éven belül megkezdett külföldi utazások vonatkozásában áll fenn a Magyarország területének elhagyásától kezdődően az oda történő visszaérkezésig, utasbiztosítási szolgáltatási kategóriánként legfeljebb 90 napig. A magyarországi műanyag borítású sípályán illetve havas sípályán történő oktatásra a Biztosító kockázatviselése a teljes biztosítási időszakban fennáll a Biztosító szolgáltatói felelősségbiztosítása nevű szolgáltatása esetében.

Biztosítási időszaknak minősül az az időtartam, amely az adott Biztosítottra vonatkozóan a Szerződő által – a biztosítási éven belül – a Biztosító felé történő lejelentést követő 3 óra elteltével kezdődik meg, és az követő 365. nap 0:00 órájáig, szökőév esetén 366. nap 0:00 órájáig tart. 

 

Káresemény bekövetkezése esetén a Biztosítót kell értesíteni a következő telefonszámon:

Vienna Life Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.

1138 Budapest, Váci út 135-139.

Segélyhívó telefon/fax: +36 1 268 1388 0-24 órában hívható magyar nyelvű assistance vonal.

 

Közlendő adatok:

- A biztosítás típusa SMSZ csoportos biztosítás

- Biztosított neve,

- Biztosított születési dátuma,

- Biztosított részére kötött utasbiztosítás típusa,

- Biztosított és/vagy bejelentő elérhetősége (telefonszám, tartózkodási hely),

- Biztosított állandó lakcíme,

- biztosítási esemény bekövetkezésének időpontja,

 

- a biztosítási feltételekben előírt egyéb adatok.

Legyen Ön az első hozzászóló | Kedvencekhez (0) | Idézés a honlapján

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

Eredmények 101 - 120 / 168

BartusMiki 18

 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók