Következő események
No events
 
LoginContact
Bemutatkozás

SMSZlog_kozepes_blue.gif A Síoktatók Magyarországi Szövetsége (SMSz) az OKJ képesítéssel és éves működési engedéllyel  rendelkező sí- és egyéb havas sportokat oktató szakemberek egyesülete, mely ellátja az oktatóképzéssel és továbbképzéssel kapcsolatos szakmai feladatokat és képviseli tagjai érdekeit.
 

Read more...
Ski Instructors
Interski est PDF Print E-mail

Új helyszínen!

Helyszín: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Központi épülete
Cím: 1111 Budapest, Műegyetem rkp.3., K.f.76. sz. előadóterem.

Időpont: 18:30 – 21:00 

Az est programjára nem csak tagjainkat várjuk, hanem minden kedves érdeklődőt is!

Az Interski Kongresszus az oktatói szakma csúcsrendezvénye, ahol a világ legjobb síoktatói találkoznak négyévente. Az esten a magyar delegáció tagjai tartanak vetítéssel egybekötött színes élménybeszámolót.

Meghívó itt. 

Be first to comment this article | Add as favourites (0) | Quote this article on your site

 
Beszámoló az Interski 2015-ről PDF Print E-mail
A linken az Egri Katival készült sielok.hu interjút olvashatjátok.

Be first to comment this article | Add as favourites (0) | Quote this article on your site

 
Elnökségi ülés napirendje PDF Print E-mail

A következő elnökségi ülés időpontja: 2015. október 6-a, 17:00

Helye: SMSZ Iroda, Budapest, Bécsi út 314/B. 

Be first to comment this article | Add as favourites (0) | Quote this article on your site

Read more...
 
Már lehet jelentkezni Síoktató* képzésre PDF Print E-mail

A síoktatás állami sportszakmai képesítéshez kötött tevékenység, amelyhez az Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) meghatározott szakképesítés megszerzése szükséges. Ez szintén előfeltétele az SMSZ Síoktató* szint megszerzésének (az SMSZ teljes szakmai képzési rendszeréről itt találtok információt).

A Testnevelési Egyetem (TF) Felnőttképzési Csoportja, az SMSZ szakmai közreműködésével, az idén is meghírdeti ezirányú képzését, mely "Sportoktató sí szakágban" képesítést ad.

Bõvebb információ itt.

Jelentkezési lapot innét tölthettek le.

A jelentkezés határideje 2015. szeptember 10.

 

Be first to comment this article | Add as favourites (0) | Quote this article on your site

 
Az SMSZ szakmai és képzési rendszere PDF Print E-mail

Tartalom:
- SMSZ Síoktató* szint= OKJ Sportoktató sí sportágban
- SMSZ Síoktató** szint
- SMSZ Síoktató*** szint
- SMSZ Síoktató**** szint
- Hósportoktató
- SMSZ Kiképzők és Aspiránsok
- Az SMSZ Democsapata


A síoktatás állami sportszakmai képesítéshez kötött tevékenység (157/2004. (V. 18.) Korm. rendelet). Ez azt jelenti, hogy olyan az állam által elismert szakképesítést szükséges hozzá szerezni, amely az Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) meghatározott szakképesítés.

A síoktatás végzéséhez előírt hazai szakképesítések:

– Sportoktató sí sportágban (síoktató)

– Sportedző (sí sportágban)

– Szakedző (sí sportágban)

– Testnevelő tanár (a tanár saját iskolai tanítványait oktathatja, mivel a képesítés megszerzése sítábor teljesítéséhez kötött)

A Síoktatók Magyarországi Szövetsége (SMSZ) - a nemzetközi szabványokhoz igazítja - képzési és továbbképzési rendszerét, amelyben a síoktatók a következő minősítési fokozatokat szerezhetik meg:

Magyar képzési fokozat elnevezése

Nemzetközi standard szerinti besorolása

 

A képzés tartalma

OKJ sportoktató sí sportágban /
SMSZ Síoktató *

Nemzeti szint

OKJ sportoktató sí sportágban (Alaptanfolyam)

SMSZ Síoktató**

IVSI Instruktor

Alaptanfolyam +1 év gyakorlat+elméleti, gyakorlati továbbképzés és vizsga; vagy sí sportedzői végzettség

SMSZ Síoktató***

ISIA Bélyeges síoktató

Síoktató** + elméleti, gyakorlati továbbképzések és vizsgák

SMSZ Síoktató****

ISIA Kártyás síoktató

Síoktató***+ ISIA teszt teljesítése

SMSZ kiképző oktató

 

Síoktató**, *** +kiképzői képzés vizsgákkal és éves továbbképzés

Hósport oktató

 

Két havas sportágból megszerzett ***-os fokozat

 

SMSZ Síoktatói működési engedélyt az a síoktató kaphat, aki sikeresen elvégezte valamelyik akkreditált felnőttképzési intézmény által szervezett „Sportoktató sí sportágban” elnevezésű OKJ tanfolyamot, belépett az SMSZ-be és 3 évente részt vesz a továbbképzésen. Az SMSZ működési engedély érvényességét a síoktató igazolványba ragasztható, évszámmal ellátott matrica igazolja.

A Síoktatók Magyarországi Szövetségének képzési rendszerében négy szint érhető el. Az egyes szintek egymásra épülnek és csillagok (hópelyhek) jelölik.

Az SMSZ képzési és továbbképzési rendszere

 

Be first to comment this article | Add as favourites (0) | Quote this article on your site

 
SMSZ Síoktató* szint = OKJ sportoktató sí sportágban PDF Print E-mail

Magyarországon a „Sportoktató sí sportágban” elnevezésű OKJ tanfolyam sikeres teljesítése jelenti a teljes képzési rendszer alapszintjét. (Országos Képzési Jegyzék száma: 31 813 01)

A végzettek a Síoktatók Magyarországi Szövetségébe (SMSZ) történő belépést követően jogosultak a SMSZ Síoktató* minősítés viselésére.   

A Síoktatók Magyarországi Szövetsége egyik fő tevékenysége, hogy a képzést indító intézmény felkérésére, kiképző oktatói révén részt vesz a „sportoktató sí sportágban” tanfolyam  sportágspecifikus elméleti és gyakorlati képzésében. Az SMSZ kiképző oktatói a tanfolyam keretében szakmai elméleti előadásokat tartanak, tananyagot bocsátanak a hallgatók rendelkezésére, levezetik a vizsgával záruló gyakorlati tábort, valamint közreműködnek a gyakorlati és elméleti vizsgák lebonyolításában.

A Testnevelési Egyetem (TF) Felnőttképzési Csoportja évtizedek óta képző és vizsgáztató intézmény. Az együttműködés az SMSZ-szel hosszú évekre nyúlik vissza, folyamatos és megbízható. 

Tanfolyamra lehet jelentkezni a Testnevelési Egyetem Felnőttképzési Csoportja jelentkezési kiírása szerint általában a nyári hónapokban.

Bővebb információ itt.

Jelentkezési lapot innét tölthettek le.

Az alapképzés szakmai követelménymoduljai:

 • Pedagógiai, pszichológiai és kommunikációs alapok
 • Egészségügy és elsősegélynyújtás
 • Edzéselmélet és gimnasztika
 • Szervezés és vállalkozás alapjai
 • Sportági alapok

Be first to comment this article | Add as favourites (0) | Quote this article on your site

 
SMSZ Síoktató** szint PDF Print E-mail

Az „Alaptanfolyam” sikeres elvégzését (a bizonyítvány megszerzését) követően leghamarabb az előírt szakmai gyakorlat megszerzése után lehet jelentkezni az SMSZ Síoktató** tanfolyamra.

A gyakorlat megszerzését egy erre a célra szolgáló nyomtatványon kiképző síoktatók vagy az SMSZ-szel szerződött síiskolák igazolhatják.

A tanfolyam egy 6 napos gyakorlati táborból és elméleti képzésből áll. A táborban való részvétel feltétele a terepsí és oktatási gyakorlat vizsga teljesítése, amely rendszerint a tábort megelőző napon van.

A terepsí vizsgán az általános sítudásról, lécbiztonságról tesznek bizonyságot a jelentkezők, míg az oktatási gyakorlat vizsga az oktatói fellépést és módszertant értékeli.

A 6 napos tábor zárónapján a résztvevők gyakorlati vizsgát tesznek. Ennek feltétele a táborban való aktív részvétel. A gyakorlati vizsgát követően tehetnek a jelölteknek szakelméleti vizsgát. A tanfolyam sikeres elvégzése után a jelölt tanulmányi naplójába bekerül az SMSZ Síoktató** szint elvégzését igazoló pecsét, és jogosult lesz az SMSZ Síoktató** minősítés viselésére.  

IVSI BÉLYEGES SÍOKTATÓ:

Magyarországot az IVSI (Internationaler Verband der Schneesport-instruktoren) Nemzetközi Hósportoktató Szövetségben kizárólag az SMSZ képviseli. A Síoktató** szint kielégíti az IVSI képzési követelményeit, ezért az SMSZ síoktató** minősítésű síoktató kiválthatja az IVSI igazolványt és az IVSI érvényesítő bélyeget. A bélyeget a továbbiakban – a működési engedélyhez hasonlóan – a továbbképzések megfelelő teljesítése, az éves szakmai jelentések leadása alapján kaphatja meg az SMSZ tag síoktató. 

Be first to comment this article | Add as favourites (0) | Quote this article on your site

 
SMSZ Síoktató*** szint PDF Print E-mail

Az SMSZ Síoktató** szint birtokosa jelentkezhet az SMSZ Síoktató*** tanfolyamra.

Ez a tanfolyam öt gyakorlati táborból, elméleti képzésekből és a tananyaghoz kapcsolódó vizsgákból áll.

 

Gyakorlati táborok:
- alpesi sízés 2;

- lavinaismeret, alpesi biztonsági ismeretek (elmélet és gyakorlat);

- sízés időre, versenytechnika;

- második sporteszköz;

- oktatásmódszertan.

 

Elméleti modulok:

- felszerelés ismeret

- környezetvédelem 

- turisztikai ismeretek 

 

Sikeres elvégzése esetén a síoktató tanulmányi naplójába bepecsételhető az SMSZ Síoktató***szint igazolása. Az oktató jogosulttá válik az SMSZ Síoktató*** minősítés viselésére.

 

ISIA BÉLYEGES SÍOKTATÓ:

Magyarországot az ISIA-ban (International Ski Instructors Association), a Síoktatók Nemzetközi Szövetségében kizárólag az SMSZ képviseli. A Síoktató*** szint megfelel a hivatásos síoktatók nemzetközi szervezete, az ISIA által elfogadott Minimum standard-ban meghatározott második képzési szintnek, amely elvégzését követően a síoktató jogosult az ISIA-bélyeg használatára.

Be first to comment this article | Add as favourites (0) | Quote this article on your site

 
SMSZ Síoktató**** szint PDF Print E-mail

Az SMSZ Síoktató*** szint birtokosai jelentkezhetnek az ISIA-teszt teljesítésére.  Óriás-műlesikló pályában szintidőn belüli eredményt kell elérni ahhoz, hogy a síoktató megszerezze az SMSZ Síoktató**** minősítést

ISIA KÁRTYÁS SÍOKTATÓ

Az SMSZ Síoktató **** minősítés birtokosa jogosult kiváltani az ISIA Kártyát, amellyel azt igazolja, hogy elvégezte az ISIA Minimumstandardban előírtaknak megfelelő nemzeti legmagasabb szintű képzést.

Ugyanakkor fontos tudni, hogy az IVSI bélyeg, ISIA bélyeg illetve ISIA kártya csak a síoktató szakmai képzettségének fokát mutatja, megléte szükséges, de nem minden esetben elégséges feltétele a külföldi munkavállalásnak! A munkavállalási lehetőségekről minden esetben tájékozódni kell, mert az egyes országok törvényi szabályozása eltérő.

Be first to comment this article | Add as favourites (0) | Quote this article on your site

 
Hósportoktató PDF Print E-mail

A Hósportoktatói minősítési szintre azok az oktatók jogosultak, akik legalább két havas sport szakágban megszerzik a ***-os szintet. Természetesen ehhez az általános modulokat nem kell kétszer elvégezniük.

 

Be first to comment this article | Add as favourites (0) | Quote this article on your site

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Next > End >>

Results 21 - 40 of 170

Hoshow 2009 0

 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók
 • Támogatók