Programvezetői összefoglaló

2021.

Nem indul fényesebb kilátásokkal ez az év, mint ahogyan zárult a tavalyi félbetört szezonunk. Ha megnézzük a lehetőségeinket, beszűkült a világunk. Januárban mégis csodálatos ajándékkel kedveskedett az új év és Mátraszentistván. Kicsit csúszott a nyitás így 11-e nem indult számunkra síeléssel. 2021. január 13-a, ha nem is tűnik mindenki számára a legkiemelkedőbb napnak, csodálatos ragyogó fehér táj és kiváló hó fogadott minket. Azóta további 4 alkalommal találkozhattunk, egy változó de mindig remek, motivált csapattal. A munka (és a szórakozás) kivétel nélkül csodálatos, a legjobb magashegyi körülményeket idéző környezetben zajlott. A kifogástalan havat, nem szégyellte a nap is fényesre vetni. Így nem volt nehéz a résztvevők kedvében járni! Hiszen éhesek voltak a sízők a havas élményekre, a fényáradat meg mindig simogatja a lelkünket!

A munka felépítése: Technikai blokk közösen, több kisebb csoportban egyéni finomítások, majd formáció síelés együtt, kettesével, hármasával.

A technika csiszolása jól haladt a síelés különböző aspektusait vizsgálgatva, és a képességek fejlődése is nagyot ugrott mindenkinél.

Mindezt több kiképző részvételével és támogatásával fűszerezve, de az elmúlt idők demo csapat tagjai is emelték a fényt és a hangulatot.

Ezeddig a Technikai Program 2023 a korábbi évek résztvevőivel szűkebb körben zajlott, szintén a kialakult helyzet és óvatosság okán. Tagjaink körében lehetőség nyílik mostantól a programba beszállni, de az óvatosság fenntartása mellett előre regisztráltan lehet részt venni a képzéseken. (iroda@sioktatas.hu)

Kovács Tamás Máriusz
programvezető