Síoktató képzés

LEHETSZ TE IS SZAKKÉPZETT SÍOKTATÓ!

Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 14.

  • Ha szeretsz és tudsz síelni,
  • ha szívesen átadnád tudásodat helyes és hatékony módszertannal másoknak,
  • ha szeretnél télen is a szabadban dolgozni, szakképzett oktatóként itthon vagy külföldön pénzt keresni, akkor

JELENTKEZZ MÁR MOST a Testnevelési Egyetemen a Síoktatók Magyarországi Szövetsége szakmai közreműködésével októberben induló két féléves levelező síoktató tanfolyamra, ahol a sikeres záróvizsgát követően államilag elismert, sportoktató rész-szakképesítést igazoló bizonyítványt kaphatsz (OKJ). A régi szabályok szerint már csak idén ősszel indul OKJ sí és snowboardoktató tanfolyam.

NEM feltétele a jelentkezésnek a versenyzői múlt, csak a sportági jártasság igazolása.

FIGYELEM! Ha nem voltál versenyző vagy sí egyesület tagja, akkor a tájékoztatóban megadott linken található igazolásra szolgáló adatlapon azt írd meg, hogy mióta és milyen rendszerességgel síelsz, milyen pályákra jársz síelni és minden egyéb olyan információt, ami a sportágbeli jártasságodat bizonyíthatja.

Bővebb információ az OKJ képzésről: https://tf.hu/kepzeseink/okj/sportoktato-tanfolyam

Testnevelési Egyetem (TE) Továbbképző Központ. Telefon: +36-30-176-6659, +36-30-176-6660.

JELENTKEZÉS MÓDJA:

A szükséges dokumentumokat (iskolai végzettség másolata, számlakérő nyilatkozatorvosi igazolássportági jártasság igazolása) el kell juttatni a Továbbképző Központhoz a jelentkezési felületen keresztül. A jelentkezési határidő lejárta után a TE értesítést küld a tanfolyam indulásáról és a további teendőkről.

Magyarországon egyre több síiskola működik, ahol folyamatosan szükség van a szakképzett síoktatókra már szeptembertől kezdődően.

Tanulj Te is a Testnevelési Egyetemen ott, ahol a legnevesebb, legnépszerűbb magyar síoktatók is megszerezték a síoktató bizonyítványt!

MI VÁR RÁD A SÍOKTATÓ TANFOLYAMON?

ÁLTALÁNOS SPORTTUDOMÁNYI ELMÉLETI KÉPZÉS:

A képzés során októbertől választásod szerint hetente, szerdán délután 17 órától, vagy kéthetente szombaton délelőtt általános elméleti előadásokat hallhatsz a patinás TF neves előadóitól az alábbi tantárgyakból:

– Pedagógiai, pszichológiai és kommunikációs alapok

– Egészségügy és elsősegélynyújtás

– Edzéselmélet és gimnasztika

– Szervezés és vállalkozás alapjai

SÍ SZAKMAI ELMÉLETI ÉS GYAKORLATI KÉPZÉS

A 30 éve működő Síoktatók Magyarországi Szövetségének (SMSZ) nagy tapasztalatú kiképző oktatói közreműködésével tartott sí szakmai elméleti előadásokon, budapesti síiskolákban szervezett gyakorlati foglalkozásokon és márciusban külföldi sípályán megszervezett egy hetes gyakorlati és vizsgatáborban mélyítheted el sítudásodat és tanulhatod meg milyen tematika mentén és milyen módszerek alkalmazásával lehetsz jó síoktató. Elsajátíthatod a helyes mozgáselemzés és értelmezés alapjait, megtanulhatod a szaknyelvet és a tanítványokkal történő kommunikáció elemeit.

FELKÉSZÍTŐ FOGLALKOZÁSOK, TÁBOROK A SZEZON FOLYAMÁN

Ősztől folyamatosan szervezünk vizsgára felkészítő sítechnikai táborokat, ahol felmérheted saját képességeidet és a képzésben elvárt tudásszintet valamint továbbfejlesztheted sítudásodat. Ezekben a táborokban is az SMSZ kiképző oktatói tanítanak, akik közül többen is a nemzetközi hírű Magyar Síoktató Válogatott tagjai voltak az elmúlt években.

SZAKMAI KÖZÖSSÉGHEZ TARTOZÁS

Bármikor, már a tanfolyam alatt csatlakozhatsz a magyar síoktatókat összefogó egyesület, a Síoktatók Magyarországi Szövetségének tagságához és a bizonyítvány megszerzéséig, mint pártoló tag vehetsz részt szakmai eseményein, táborain. A bizonyítvány birtokában a szervezet szavazati joggal rendelkező rendes tagjává válhatsz és részt vehetsz a nemzetközi elvárásoknak megfelelő továbbképzési rendszerünkben. Mindig van hova fejlődni! A símozgás finom részleteit megérezni, megfejteni és a tudást továbbadni, egy állandó szakmai kihívás.

Az SMSZ oktatóképzés és továbbképzési rendszeréről itt olvashatsz: https://sioktatas.hu/oktatokepzes/smsz-kepzesi-rendszere/

Magyarországon kizárólag az SMSZ továbbképzéseinken szerezhető meg az IVSI és az ISIA nemzetközi síoktató szervezetek által kibocsátott, további magasabb minősítési szinteket igazoló bélyeg illetve kártya.

Lájkold az SMSZ oldalait, hogy megoszthassuk Veled az információkat!

https://www.facebook.com/sioktatas

https://www.facebook.com/hungarian.interski.demoteam/

Várunk szeretettel, csússz közénk Te is!

Hungarian Women’s Demo Team- 📷 András Végh