A történet & eredmények

SMSZ DEMO CSAPAT

Az SMSZ Demo csapata (Hungarian Interski Demo Team) 1990-ben alakult a Síoktatók Magyarországi Szövetségének magas technikai tudással rendelkező szakképzett síoktatóiból. Hagyományosan a democsapat az SMSZ „boszorkánykonyhája”, szakmai műhelye, ahonnan kinőnek azok a Kiképző oktatók, akik aktívan részt vesznek az SMSZ síoktatóképzési tevékenységében. Az SMSZ Democsapata csoportos un. formációs síelés formájában tart bemutatókat hazai sípályákon, síiskolákban és a nemzetközi rendezvényeken. A Demo csapat tagjai számos szakkönyv, segédanyag, szakembereknek és a nagyközönségnek szánt oktatófilm szereplői, készítői.

Jelentősebb nemzetközi szereplések

Interski Kongresszus (St. Anton, Ausztria)
Interski Kongresszus (Nosawa-Onsen, Japán)
Interski Kongresszus (Beitostolen, Norvégia)
Interski Kongresszus (Crans Montana, Svájc)
IVSI Kongresszus (Lech Zürs, Ausztria)
Interski Kongresszus (Pyeong Chang, Korea)
IVSI Kongresszus (Mátraszentistván)
Interski Kongresszus (St. Anton, Ausztria)
IVSI Kongresszus (Alpe d’Huez)
Interski Kongresszus (Ushuaia, Cerro Castor, Argentina)
Interski Kongresszus (Pamporovo, Bulgária)
Interski Kongresszus (Levi, Finnország)

1991
1995
1999
2003
2005
2007
2009
2011
2013
2015
2019
2023 Levi (Finnország)

A Leviben szereplő 10 fős Hungarian Interski Demo Team összeállítását és felkészítését a Technikai Program keretében Kovács Tamás Máriusz végezte. További info a 2023-as Interski Demo csapat 10 tagjáról es a finnországi kongresszusról.

2019. Pamporovo (Bulgária)

11 fős demo csapat szerepelt, a bemutatókat Polacskó Dániel koreografálta. A technikai bemutatókat, a magyar workshopokat és előadást kiképző oktatónk tartották. A Demo csapattal együtt a magyar delegáció Pamporovoban 28 főt számlált.

2015. Ushuaia (Argentína)

A déli féltekén szeptemberben rendezték a kongresszust. Földrajzi fekvésére tekintettel a patagóniai városkát „A világ vége” (Fin del Mundo) elnevezéssel is illetik. Itt 13 fős szakmai delegáció képviselte a magyar síoktatást. A delegáció tagjai vettek részt a demo-menetekben is, Polacskó Dániel felkészítésével.

2011. St. Anton (Ausztria)

25 év után ismét az ausztriai St. Antonba tért vissza az Interski Kongresszus. Erre a világtalálkozóra a hely közelsége miatt nagyobb méretű csapattal, 19 fővel készült a Hungarian Interski Demo Team ismét Ozsváth Miklós vezetésével. A delegációt mintegy 30 magyar szurkoló is elkísérte

2007. Pyeong Chang (Dél-Korea)

11 fős csapat vett részt a nemzetközi szakmai találkozón Ozsváth Miklós vezetésével.

2003. Crans-Montana (Svájc)

A 15 fős csapat három szalagos-fomációval, extrém-carver bemutatóval szerepelt, a felkészítő Szabó László volt.

1999. Beitostolen (Norvégia)

7 fő demonstrátor, edző: Vincze P. Márton

1995. Nosawa-Onsen (Japán)

10 fő demonstrátor, edző: Vincze P. Márton

1991. St. Anton (Ausztria)

Az SMSZ Demo csapata először az 1991. évi St. Antonban rendezett Interski Kongresszuson mutatkozott be – ekkor vették fel a Síoktatók Magyarországi Szövetségét az Interski International, a havas sportokat oktatók világszervezetének tagjai közé. A magyar csapat 9 fővel szerepelt, Vincze P. Márton szakmai vezetésével.

Szakmai anyagok

A Demo csapat tagjai számos szakkönyv, segédanyag, szakembereknek és a nagyközönségnek szánt oktatófilm szereplői, készítői.