Sí segédoktatói tanfolyamok

Az SMSZ évek óta igyekszik közreműködni abban, hogy enyhítse a síiskolák oktatóhiányát, amelynek többek között az is az oka, hogy a felnőttképzés átalakulása miatt az elmúlt évben nem indult OKJ rendszerű “sportoktató sí sportágban” elnevezésű síoktatóképzés. Idén ősszel is várat még magára ennek engedélyeztetése.

A síoktatóhiány enyhítésére októberben három sí segédoktatói tanfolyamot is elindítunk három különböző hétvégén, amelyeken 30 órás alapfokú képzést nyújtunk. A résztvevők megismerkedhetnek a síoktatás alapfogalmaival, módszertanával, tematikájával. A tanfolyamot sikeresen teljesítők a Síoktatók Magyarországi Szövetsége igazolásával a tanpályákon szakképzett síoktató segítőjeként és felügyelete mellett közreműködhetnek a foglalkozások lebonyolításában, valamint jogosultakká válnak arra, hogy a www.sioktatobiztositas.hu oldalon szakmai felelősségbiztosítást is tartalmazó éves biztosítást kössenek. A képzés jó felkészítést nyújt az államilag elismert síoktató tanfolyam teljesítéséhez is. A képzésekről részletes információ az alábbi Google adatlapokon található, ahol egyben a jelentkezés is leadható.

A felvételi korhatár: 16 év

Az elméleti és gyakorlati órákat a Síoktatók Magyarországi Szövetségének több évtizedes oktatási gyakorlattal rendelkező kiképző oktatói tartják.