Az Interski Congress 2023, a finnországi Levi-ben március 25. és április 01. között zajlott le. A kongresszuson mintegy 40 országból 1600 szakember vett részt. Az SMSZ 24 fős delegációval utazott a világtalálkozóra a szervezet elnöke, dr. Egri Katalin, Dalos Péter, dr. Dosek Ágoston csapatvezetők és Kovács Tamás Máriusz DEMO edző/szakmai alelnök vezetésével. A 10 fős formációs síelést bemutató csapat (Hungarian Interski Demo Team) tagjait és a 3 fő előadót további 9 egyesületi tag kísérte az eseményre.

A kongresszuson a részt vevő nemzeti szövetségek kiképző oktatói elméleti előadások és gyakorlati workshopok keretében adták át egymásnak az oktatás terén szerzett tapasztalataikat, új megoldásaikat a legkülönbözőbb szakágakban (alpesi sí, sífutás, snowboard, telemark, adaptív). A nemzetközi eszmecsere legfőbb célja, hogy a világ minden táján minél többen kapcsolódjanak a téli sportokhoz és a síoktatók egyre magasabb színvonalú szolgáltatásokat nyújtsanak az emberek téli rekreációs tevékenységéhez.

Az SMSZ delegációja Leviben formációs sí bemutatókat, előadásokat és a havon workshopokat tartott. A delegációtagjai a kongresszuson látottakat, hallottakat összegyűjtötte, rögzített, feldolgozta, hogy az SMSZ széles körben elérhetővé tegye, a hazai szakmai programokon, továbbképzéseken közreadja a szakmabelieknek és a leendő síoktatóknak.

Szakmai delegáció

dr. Egri Katalin
Delegációvezető

Dalos Péter
Csapatvezető, előadó

dr. Dosek Ágoston
Tanácsadó, előadó

Kovács Tamás Máriusz
DEMO edző, előadó

Hargitai László
DEMO csapatkapitány, előadó

Végh András
Előadó, demonstrátor

Szende Lilla
Előadó, demonstrátor

Benczúr Gyula
Demonstrátor

Csortos Gergő
Demonstrátor

Hodován Zsuzsi
Demonstrátor

Makai Gábor
Demonstrátor

Megyaszai Lilla
Demonstrátor

Stummer András
Demonstrátor

Fódi Gábor
Demonstrátor

Ross Viki
Előadó

További résztvevő delegációtagok