Interski Congress 2023

Hodován Zsuzsi

demonstrátor
Síoktató karrier röviden

A síelés nálam gyerekkori szerelem volt, de abban az időben nem jutottam el olyan közegbe, ahol ezt professzionális szinten tudtam volna művelni. Ezért viszonylag sokára 2010-ben (20 évesen) kezdtem el újra foglalkozni a témával. Akkor a Freeride Club-hoz kerültem és egy nagyon dinamikus, fiatal, ambíciózus csapatban találtam magamat. Ezt követte 2013-ban a Naturelle csapata, akikkel Franciaországban (Puy-Sait-Vincent) 7 évet töltöttem el telepített oktatóként, megismerve a francia síkultrát és a hegyen való élet örömeit. Ezt a folyamatot a CoVID sajnos megakasztotta. Azóta a síeléssel és a soktatással való foglalkozást egy más fajta “műhelyben”, a Demo csapatban folytatom. A legnagyobb kihívás számomra megtalálni az egyensúlyt az itthoni munkám és a hegyen való élet között.

Van más szakmád is a síoktatáson kívül?

A síoktatás mellett a kreatív szektorban dolgozom. Belsőépítészként majd formatervezőként végeztem a MOME-n, amit ma már kibővítettem a service design és a stratégia design ismereteivel. Kreatív koncepciókat alkotok, jelenleg főleg egy építészirodában. Emellett egy olyan híd szerepet töltök be a tervezők és a megrendelők között, mely segít abban, hogy minél inkább felhasználóbarát, fenntartható, releváns épített környezetet hozzunk létre.

Kedvenc sítereped?

Puy-Saint-Vincent, Chamonix, Mestia, Tauplitz

Mit üzensz a sípályák népének?

Figyeljenek a környezetükre, más hósportot űzőkre és a természetre egyaránt.

Vállalt feladat az Interski kongresszussal kapcsolatban

Demonstrátor

Mi a legkedvesebb/legőrültebb élményed a síoktatással kapcsolatban?

Az egyik legkedvesebb és legőrültebb emlékem, amikor 3000m-en egy sátorban aludtunk a hegyen (Col du Bal). A csillagok, a végtelen havas mezők látványa, az esti iglu és hóbarlang építés és a felkelő nap fénye semmihez sem hasonlítható.

Születési hely, év

Kecskemét, 1990

Képzettség/szakmai szervezeti tagság

SMSZ Síoktató**

Korábbi Interski részvétel

2015 Argentina, Ushuaia, delegációtag, 2019 Bulgária, Pamporovo demo

Rossignol limited edition hero 157

Cipő

Rossignol

Egyéb sportágak

Túrasí, sífutás, snowboard, futás, hullámsurf, jóga, biciklizés

Vissza a delegációhoz