Interski Congress 2023

Fódi Gábor

Demonstrátor
Síoktató karrier röviden

Édesapám 2 éves koromban adott rám először síléceket. A szoba szőnyegén tettem meg az első lépéseket, majd 3 éves koromtól minden télen több hetet síeltem Apukámmal. Az igazi sítanulás a dorogi műanyag sípálya megépülésével kezdődött. 14 éves koromtól a dorogi Sítechnika Kft síoktató segédjeként “munkálkodtam”. Ebben a cégben családi érdekeltségem is van, így könnyedén a sízés szerelmese lettem. 2012-ben szereztem meg az SMSZ által minősített 1* képesítést. Innentől felgyorsultak a képzések és 2017-ben már SMSZ**** csillagos oktató lettem. 2021 november óta az SMSZ Kiképző Oktatók csapatával együtműködve népszerűsítem a síoktatást.

Van más szakmád is a síoktatáson kívül?

Édesapám által alapított ipari alpinista cég az Universal Alpinista Kft vezetésével foglalkozom. Elsődlegesen korrózióvédelmi, lakatosipari és bádogosmunkákat végzünk magas építményeken, de “minden olyan feladatot megoldunk amit normális ember nem :-)”

Kedvenc sítereped?

Kaprun – Kitzsteinhorn, 3 203 m magas gleccser ausztriában

Mit üzensz a sípályák népének?

Hát azt, ami a cégünk szlogenje: Síelj velünk! Csodálatos sportot űztök! De ezt Ti is tudjátok, érzitek. Viselkedjetek mindig sportemberhez méltóan, vigyázzatok egymásra és a természetre! A hóval és a hegyekkel legyetek mindig alázatosak és akkor életetek végéig elkísér benneteket ez a csodálatos sport.

Vállalt feladat az Interski kongresszussal kapcsolatban

Demo csapat tagjaként veszek részt az Interskin

Mi a legkedvesebb/legőrültebb élményed a síoktatással kapcsolatban?

A tőlem telhető legtöbbet átadni igazi feladat számomra minden esetben, legyen az 3 éves csemete vagy 60 éves felnőtt. Kiemelkedő volt azonban, a 6 éves mozgássérült és szellemileg fogyatékos kislány oktatása, mely igazi feladatot és kihívást jelentett. A vele elért eredmények pedig szüleinek és nekem is igazolták a sízésben rejlő csodálatos „erőt”. Ami kihívást jelentett még síoktatói pályámon, az a 2015 januárjában, Csehországban megrendezett ISIA teszt. A sikeres teszt újabb lendületet adott síoktatói munkámhoz.

Születési hely, év

Esztergom, 1988

Ebben a síiskolában/egyesületben/ezen a síterepen oktatsz

Sítechnika Kft, Dorog. A cég ausztria és olaszország síterepeire szervez síutakat, így a legtöbbet ezen országokban oktatok.

Képzettség/szakmai szervezeti tagság

ISIA kártyás SMSZ **** síoktató SMSZ Kiképző Oktató

Korábbi Interski részvétel

2015 Argentina – Ushuaia Demo csapattag, 2019 Bulgária – Pamporovo Demo csapattag

Atomic – SL FIS 165 cm

Cipő

Atomic FIS 150

Egyéb sportágak

Snowboard, telemark nyáron pedig kerékpár

Vissza a delegációhoz