Interski Congress 2023

Makai Gábor

demonstrátor
Síoktató karrier röviden

Gyerekkoromban a szüleim vittek iskolai a helyi gimnázium által szervezett sítáborokba, de később a SOTE által szervezett táborokban döntöttem el, hogy képzett oktatóvá szeretnék válni, 2006-ban szereztem meg az egy csillagos végzettségemet. A franciaországi SOTE táborokon kívül jellemzően Ausztriában oktattam családi táborokban, leginkább gyerekekkel szeretek foglalkozni, akikkel élményeken keresztül könnyen lehet megszerettetni a síelést.

Van más szakmád is a síoktatáson kívül?

Szervezetfejlesztéssel és változásmenedzsmenttel, továbbá folyamatok optimalizálásával foglalkozom, első sorban intézményi és nagy vállalati környezetben. Szeretek folyamatokat megvizsgálni, feltérképezni, átlátni és fejleszteni, megtalálni azokat a pontokat, amitől jobbá lehet tenni egy szervezet működését.

Kedvenc sítereped?

Leogang és Weißsee, Ausztria

Mit üzensz a sípályák népének?

Nagyobb figyelemmel mozogjanak a pályán, mint azt korábban megszokták, és a sízés már a kiutazás előtt megkezdődik, mozogjanak pályán kívül is, legalább egy pár hetet a kiutazás előtt. Gyakran csak egy hétre van lehetősége a síelőknek egy szezonban, élvezetesebb, ha fizikailag fel vagyunk készülve, mintha a második naptól már járni sem tudunk az izomláztól, rosszabb esetben a sérüléstől.

Vállalt feladat az Interski kongresszussal kapcsolatban

Demonstrátor

Mi a legkedvesebb/legőrültebb élményed a síoktatással kapcsolatban?

Nagyon szeretek gyerekekkel együtt síelni, feltölt és teljesen kikapcsol, de a SOTE táborokról számtalan “őrült” pillanat is megmaradt, talán az egyik társunk pályazárás utáni eltévedése, majd éjszakai megmenekülése a legemlékezetesebb.

Születési hely, év

Budapest, 1976

Ebben a síiskolában/egyesületben/ezen a síterepen oktatsz

Magán táborokban

Képzettség/szakmai szervezeti tagság

SMSZ Síoktató*

Korábbi Interski részvétel

2007 Korea látogatóként

HEAD WCR E-SL REBEL FIS 165

Cipő

HEAD RAPTOR 140 RS

Egyéb sportágak

Túrasí, vitorlázás

Vissza a delegációhoz