Interski Congress 2023

Szende Lilla

előadó, demonstrátor
Síoktató karrier röviden

Már gyerekkorom óta a havas hegyek szerelmese vagyok, mindig is a tél vonzott igazán. Gyerekkoromban édesanyám unokatestvérétől és testnevelő tanáraimtól (1 csillagos oktatók ) tanultam a legtöbbet. Folyamatosan a havas lejtőkön töltöm napjaim, nagyrészt után pótlás gyerek kategóriával foglalkozom edzőként alpesi síben.

Van más szakmád is a síoktatáson kívül?

A Testnevelési Egyetemen végeztem testnevelő- gyógy testnevelő tanárként. Habár nem használom tanári diplomám, azóta is folyamatosan képzem magam a funkcionális edzés területén hazánk legjobb szakembereitől. Nem csak a verseny klubban a gyerekeknek de felnőtt kollégáinknak is tartok edzéseket, úgy gondolom minden mozgás alapja a megfelelő testi felkészülés, ebben a téma körben visszük a Workshop-unkat Levibe az Interski Kongresszusra.

Kedvenc sítereped?

Las Lenas (Aregntína), Hochkar, Kitzsteinhorn

Mit üzensz a sípályák népének?

A síelés olyan mint az autóvezetés, mindenki legyen elővigyázatos, egyre több a baleset. A hittézést a hegy aljába ajánlom 🙂

Vállalt feladat az Interski kongresszussal kapcsolatban

Demonstrátor, előadó és alpesi workshop-vezető (Bridging Dry Drills and On-Snow Skills)

Mi a legkedvesebb/legőrültebb élményed a síoktatással kapcsolatban?

Ha télen nyáron ezzel foglalkozol, akad egy pár örült -vicces story 😀 , nem megfelelően összerakott különböző technikai,- korosztályú szintű emberek oktatása idegen nyelven mindig nagy kihívás. Legkedvesebb élményem mindig az, amikor látom a fejlődést a klubban a gyerekeken, esetleg a megérdemelt dobogót a versenyeken. Nem csak a versenyeztetésben jó látni az elégedettséget hanem a síoktatásban is mèg a kezdöktől is.

Születési hely, év

Kazincbarcika, 1989

Ebben a síiskolában/egyesületben/ezen a síterepen oktatsz

Snowline Ski Team, Perisher Winter Sport Club (Murau és környéke,Hochkar, Kitzsteinhorn, Ausztrália- Perisher, Las Lenas – Argentína)

Képzettség/szakmai szervezeti tagság

SMSZ Síoktató***, SMSZ Kiképző oktató

Korábbi Interski részvétel

2019, Pamporovo -Demo tag

Rossignol, FIS SL157

Cipő

Rossignol, FIS ZB 24,5

Egyéb sportágak

Minden ami sport 🙂

Vissza a delegációhoz