Fájó szívvel búcsúzunk
Fájó szívvel búcsúzunk tiszteletbeli elnökünktől, síoktató példaképünktől, Kővári Károlyné született Szendrődi Ildikótól, aki ma hajnalban életének 93. évében örökre lehunyta szemét.
Ildikó néni versenyzőként kimagasló eredményeket ért el. Összesen 102 magyar bajnoki aranyérmet nyert, melyből 64 egyéni bajnoki címet jelentett. Számos nemzetközi versenyen, Universiadén, világbajnokságon szerepelt szép eredményekkel, valamint 1952-ben Osloban és 1964-ben Innsbruckban képviselte a hazánkat a Téli Olimpián. Számtalan elismerést követően 2021-ben a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play Életmű Trófeával tüntette ki.
 
Élete egybefonódott a síeléssel. A sípályán érezte legjobban magát versenyzői és tanítványai, később unokái körében. Edzőként, illetve a Testnevelési Főiskola tanáraként sok-sok fiatalnak adta át fáradhatatlanul a síelés és a természet iránti végtelen szeretetét. Még 82 éves korában is feljárt egyedül a Normafára síelni és még akkor is könnyed eleganciával húzta az íveket.
 
A Síoktatók Magyarországi Szövetségének megalakulásától kezdve aktív tagja, 1991 és 1995 között elnöke, majd tiszteletbeli elnöke volt. 1991-ben a St. Anton-ban rendezett Interski Kongresszuson, amikor az SMSZ felvételt nyert a síoktatók világszervezetébe, az Interski International-ba, büszkén kísérte a nagy eseményre a magyar delegációt és a demo csapatot, amelyben két tanítványa is szerepelt.
 
Részvétünk a Családjának, mély fájdalmukban osztozunk.
Legendás alakjának emlékét örökké őrizzük.
 
Drága Ildikó néni, nyugodjék békében! 🖤
 

Kővári Károlynétól 2022. október 24-én 13:00 órakor a Farkasréti temetőben veszünk végső búcsút.

 
„Siklok lefelé merészen,
Hóban nyomot hagy a lécem,
Kacskaringóst, széleset.
Mire a völgybe leérek,
A nyomomba sokan lépnek,
Nekik még jár az idő.
S ha majd engedi az Isten,
Felmegyek én a síliften
S újabb nyomot hasítok.
De ha már nem engedi,
S nyomom a hó elfedi,
Hóvirágként kinyílok.”
(Paga: Hóban a nyom)