SMSZ Hírlevél 2023.09.22.

 1. Családi Sportnap a Normafán 2023.09.23-án
 2. 2023 őszi képzések
 3. Interski Congress 2023 Levi – Élménybeszámoló Est
 4. Sport Forum Hungary 2023 (kedvezményes jeggyel)
 5. „Hejhó síelni jó! Nyílt Sítanpályák Program 2023-2024”
 6. Oktatói álláshirdetések
 7. Felkészülés a szezonra – száraz edzés videók
 8. Tagdíj 2024, tagsági igazolványok rendelése, átvétele
 9. Síoktatóbiztosítás 2023-2024

 

1. SZEZONNYITÓ CSALÁDI SPORTNAP  2023.09.23-án szombaton a Normafa Parkban

Havas sportágak őszi bemutatója lesz a Magyar Sí Szövetség ingyenes egy napos programján. A sportrendezvény célja, hogy minél több gyermekkel megismertessük a havas sportágakat. A Normafa Park-ban az odalátogatók kipróbálhatják az alpesi síelést műanyag borítású tanpályán, a síugrást mini sáncon, a lézeres mini biatlont és a sírollert.  A Normafa Síiskola tanpályáján bemutatót tartanak a parasíelők és a síiskolák gyerekcsoportjai.

A Síoktatók Magyarországi Szövetsége standján bemutatkoznak a hazai sítanpályák, a szakképzett síoktatók és a Hungarian Interski Demo Team tagjai.

Találkozzunk a Normafán! Hejhó síelni jó, akkor is, ha nincsen hó!

2. 2023 ŐSZI KÉPZÉSEK

10.06-09. SÍ SEGÉDOKTATÓI TANFOLYAM

JELENTKEZÉS: 2023.09.27-ig

Bővebb információ és jelentkezés: https://bit.ly/48gMizY

10.27-29. SÍOKTATÓ *** TK. MÓDSZERTANI TÁBOR ÉS ELMÉLETI ELŐADÁSOK

Vizsgára jelentkezés feltétele: Síoktató** végzettség

Bővebb információk és jelentkezés: https://bit.ly/3sQZsUb

11.07-10. KIKÉPZŐI ELŐKOORDINÁCIÓ

Kikélpző oktatók éves továbbképzése Kaprunban.

11.11-14. KOORDINÁCIÓS TÁBOR

PROGRAMOK:

 1. Síoktatók továbbképzése – működési engedély megszerzéséhez
 2. Síoktató** továbbképzésre felkészítő program
 3.  Felkészítő gyakorlati program a 2023 őszén kezdődő síoktatóképzés résztvevőinek
 4. Pótvizsgára felkészítő, ismétlő gyakorlás és pótvizsga
 5. Pártoló tagok sítechnikai fejlesztése

Esténként előadások, konzultációk.

Bővebb információk és jelentkezési: https://bit.ly/3sWCivC

Kedvezményes jelentkezés határideje: 2023. 10.07.

3. INTERSKI CONGRESS 2023 LEVI – ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ EST

Dátum: 2023.11.02.

Az Interski Congress a finnországi Levi-ben 2023. márciusában került megrendezésre, amelyen mintegy 40 országból 1300-1500 szakember vett részt. Az SMSZ 24 fős delegációval utazott a világtalálkozóra.

A magyar csapat résztvevői, a rengeteg pozitív élményt egy vidám élménybeszámoló keretében, kötetlen beszélgetésekkel és videóvetítéssel osztják meg az érdeklődőkkel.

A kongresszuson gyűjtött szakmai tapasztalatok részletes bemutatása a szezon folyamán szervezett SMSZ szakmai estek témája lesz.

4. SPORT FORUM HUNGARY 2023

A tavalyi nagy sikerre tekintettel idén is megrendezik a Puskás Arénában a sportszakemberek találkozóját a Sport Forum Hungary-t 2023. október 19-én, várhatóan közel 1000 résztvevővel, 100 előadóval és nemzetközi kitekintéssel. A programon a fenntarthatóság, digitalizáció-AI-mérés-diagnosztika, integráció, a versenysport és a szabadidő sport témákban tartott előadásokból inspirációkat merÍthetünk és kapcsolatokat építhetünk.

Meghallgathatjuk Markus Redl előadását melynek címe: „A Hósport jövője: kihívások és lehetőségek”.

A téli sportok szakemberei szerves részét képezik a magyarországi és a régiós sport ökoszisztémának, ezért a rendezők fontosnak tartják, hogy a havas sportok szakemberei is ott legyenek az eseményen, ezért az SMSZ is kiálltóként jelenhet meg a standon és a szervezőkkel kötött megállapodás alapján az SMSZ 2023 kód használatával kedvezményes szakmai jegy vásárolható az eseményre. A mellékelt kiajánló lapon található QR kód (https://sioktatas.hu/wp-content/uploads/2023/09/Sport-Forum-Hungary-2023-Sioktatok.pdf ) vezet a jegyvásárlásra, ahol a normál jegy árából 30%-os kedvezményt biztosítanak azoknak, akik az SMSZ promóciós kódot használják. A kedvezmény az egyébként kedvezőbb árú diákjegyre nem vonatkozik.

Bővebb információ:  https://sioktatas.hu/wp-content/uploads/2023/09/SF23_magyar_tematika_F.pdf  és a https://sportforumhungary.hu/hu oldalon.

5. „HEJHÓ SÍELNI JÓ! NYÍLT SÍTANPÁLYÁK PROGRAM 2023-2024”

Kérjük, hogy e hírt továbbítsátok tanár/óvónő ismerőseiteknek!

Részletes információk a honlapunkon: https://sioktatas.hu/2023/06/12/hejho-sielni-jo-nyilt-sitanpalyak-program-2023-2024/

INGYENES SÍÉLMÉNY – Osztálykirándulás egy hazai sítanpályára

A „Hejhó, síelni jó! Nyílt Sítanpályák Program 2023-2024” keretében szeretnénk elérni, hogy legalább 10.000 olyan gyermek próbálhassa ki a síelést ingyenes osztálykirándulás keretében, akinek eddig még nem volt személyes élménye a sportággal. A Programban országosan 29 olyan sítanpálya vesz részt, ahol a pálya borításának köszönhetően már akkor is lehet síelni, ha még nem esett hó.

A foglalkozásokra 2023. szeptember 1. és 2024. április 30. között az tanintézményekkel és a sítanpályákkal előzetesen egyeztetett időpontokban kerül sor.

A sportfelszerelést és a 2x 45 perces síoktatást a sítanpálya biztosítja ingyenesen. Várjuk az óvodák és iskolák jelentkezését, akik vállalják, hogy a 15-25 fős gyerekcsoportokat egy délelőtti kirándulás keretében eljuttatják a sítanpályára.

A Programra az alábbi linken lévő adatlap kitöltésével lehet regisztrálni: https://bit.ly/3Nhtpnd 

6. OKTATÓI ÁLLÁSHIRDETÉSEK

NANOOK SÍISKOLA

Legyél nálunk síoktató:

Sí-, és segédoktatókat keresünk szeptembertől műanyagpályás síiskolánkba újbudai és csepeli helyszínünkre. Lelkes csapatunkban várjuk az olyan végzett síoktatókat, akik szeretnek gyerekkel/felnőttekkel foglalkozni, szeretik a rugalmas változatos időbeosztást, akár hétvégén is tudnak órákat vállalni, igényesek magukra és munkájukra. Nem riadnak vissza egy ovis/sulis csoporttól sem.Az sem baj, ha még nincs végzettséged, csak lelkesedésed segédoktatói pozíció betöltésére ideális.Jelentkezni, fényképes önéletrajzzal: info@nanooksiiskola.hu

FOGARASI SÍIAKOL

SÍOKTATÓT KERESÜNK!  Te vagy az ideális jelölt, ha szereted a gyerekeket, barátságos vagy és jól kommunikálsz!Jelentkezés: si@fogarasisiiskola.hu

Fogarasi Orsi: 30-9310-615 vagy Vizi Eszter: 20-3383-008

4SEASONS SÍISKOLA SÍ- ÉS SNOWBOARD OKTATÓKAT KERES!

Idén októbertől nyitja kapuit a 4Seasons új síiskolája Budakalászon, a Megyeri híd lábánál az Omszki tó partján gyönyörű környezetben és könnyedén megközelíthető helyen. Lelkes sí- és snowboard oktatókat keresünk, modern és barátságos síiskolánkba. Csapatunk olyan élményeket és tudást kínál, amelyek egy életen át elkísérnek.

Amit kínálunk: Versenyképes fizetés, rugalmas munkaidő, amely alkalmazkodik az igényeidhez. Professzionális fejlődési lehetőségek, magas szintű gyakorlati- és elméleti továbbképzések, havas táborokban való oktatás lehetősége.

Ha szeretnél részese lenni ennek az izgalmas kalandnak, akkor jelentkezz még ma a  +36 30 658 6580-as telefonszámon vagy az info@4ss.hu  e-mail címen.

SÍTANODA

Az elkövetkező havas szezonra keressük csapatunk új tagjait, olaszországi bázisainkra. Végzettségtől és tapasztalattól függő bérezés: 60-90 euró / nap. Ezen felül szállás, étkezés, ki- és haza utazás, síbérlet, síruházat, támogatott szakmai képzés és fejlődési lehetőség.

Bővebb infó és jelentkezés: https://www.sitanoda.hu/allas

TENSI-REKREÁL Sport

Síoktatóknak munkalehetőséget kínálunk! Oktatáscentrikus utazási iroda keres síoktatókat.

Kb. 2-4 hétre olaszországi csoportjainkhoz keressük a jelentkezőket, nem a teljes szezonra, nem telepített oktatónak.  Fontos, hogy nem egyhuzamban lenne a teljesítés, hanem hetenkénti előre egyeztetett beosztásban. Egy 2-3 fős oktatói csapatban kellene együtt dolgozni a csoportos túráinkon és animátori feladatokat is el kell látni.Követelmények: angol nyelvtudással, (de ha ezenkívül megy az olasz vagy német az kifejezetten előny), jogosítvánnyal, jó kommunikációs és kapcsolatteremtő adottsággal, nagyszerű hangulatteremtő képességgel bíró, igazi társasági, extrovertált személyiséget keresünk, akinek kifejezetten jó tájékozódási képessége, jó helyzetfelismerő és a probléma megoldó, csapatmunkára alkalmas, türelemmel, toleranciával, valamint nagy munkabírással bír.

A most végzett vagy friss papírral rendelkezők jelentkezését is várjuk (munkatapasztalat, gyakorlat hiánya nem probléma, sőt esetenként előny is lehet!).

Stéger András sí- és rekreációs irodavezető

Tensi – Rekreál Sport, 1023 Budapest, Komjádi Béla u. 1., Mobil: +36-70/935-3988, e-mail: rekreal@rekreal-sport.hu  , www.megyunksielni.hu

 

7. FELKÉSZÜLÉS A SZEZONRA – SZÁRAZ EDZÉS VIDEOK A HONLAPON

 Kezdődik a szezon! Ne feledjétek, annál könnyebb és élvezetesebb a síelés, minél jobban, teljesebben felkészültök fizikálisan.

Ajánljuk figyelmetekbe, hogy honlapunk kezdőlapján alul 4 témában találtok videokat, amelyeket azért készítettünk, hogy segítsünk abban, hogyan lehet szakszerűen bemelegíteni, az ízületeinket mobilizálni, stabilizálni és hogyan tudjuk növelni a teljesítményünket. A visszajelzések alapján érdemes rendszeresen elvégezni a bemutatott gyakorlatokat, mert nagyon hatékonyak. www.sioktatas.hu

8. TAGDÍJ 2024 FIZETÉSI HATÁRIDEJE: 2023. október 31.

TAGSÁGI IGAZOLVÁNYOK RENDELÉSE,  ÁTVÉTELE

 A 2024. évi tagdíjfizetési határideje 2023. október 31.

Kérjük, akinek korábbi évekről tagdíj elmaradása van, azt is mielőbb rendezze. A honlapon november 1. után csak azon oktatók adatai jelennek meg, akiknek mind a tagdíjuk, mind a továbbképzésük rendezett a 2024-es év vonatkozásában (működési engedély feltétele).

Az éves tagsági díj nem változott, mértéke:

 • rendes és pártoló természetes személy tagok: 12.000 Ft/év
 • nappali tagozatos diákok, 62 év feletti rendes tagok, súlyos fogyatékossággal élők: 6.000 Ft/év
 • rendes és pártoló nem természetes személy tagok (síiskolák) vagyoni hozzájárulása, illetve rendes tagság esetén a tagdíj 50.000 Ft/év

 A koordinációra készülőknek a tagdíj a jelentkezési és befizetési határidővel egyidőben fizetendő.

Felhívjuk Síoktató*** és ****minősítésű ISIA bélyeges tagjaink figyelmét, hogy az ISIA bélyeg díja a tagdíj összegén felül fizetendő (8000 Ft) és kiváltása kötelező! A bélyegek már megérkeztek, az irodában előzetes időpont egyeztetéssel, átvehetők.

A tagdíjat és a koordinációs táborra fizetendő díj összegét az SMSZ OTP -nél vezetett számlájára 11701004-20132792-00000000 kell utalni vagy befizetni! Közleményben kérjük megjelölni: név, tagdíj 2024, tk.

Amennyiben igazolványt szeretnétek rendelni, mielőbb jelezzétek az iroda@sioktatas.hu címen. Kérjük tagjainkat, hogy akik korábban igazolványt rendeltek vegyék át az irodában előzetes időpont egyeztetéssel vagy kérjék a postai kézbesítést cím megadásával.

Felhívjuk azon pártoló tagjainknak figyelmét, hogy azok, akik időközben befejezték az síoktató tanfolyamot, kérhetik rendes tagként való felvételüket az SMSZ-be és Síoktató* minősítésű igazolványt rendelhetnek. A megrendeléshez a bizonyítvány másolatát, egy .jpeg formátumú arcképet és a kitöltött belépési adatlapot (https://sioktatas.hu/rolunk/tagfelvetel/ ) kell az iroda@sioktatas.hu  címre küldeni, továbbá a tagdíjat és az igazolvány díját az SMSZ bankszámlájára utalni (diák: 6.000+3.500 Ft; nem diák: 12.000+3.500 Ft).

9. SÍOKTATÓBIZTOSÍTÁS 2023-2024

Az Union-Vienna Life Biztosító által nyújtott csoportos biztosítási szolgáltatás – partnerünk az Eurorisk fejlesztésének köszönhetően – online elérhető. A biztosítást évente újra kell kötni, de biztosító nem mindig küld külön értesítést a biztosításod évfordulójakor.

A www.sioktatobiztositas.hu oldalon történő regisztrációt követően a biztosítás bankkártyás fizetéssel egész évre megköthető. A biztosítás érvényes a hazai műanyag-, és havas pályákra is. A balesetbiztosításon felül oktatói felelősségbiztosítást is tartalmaz.

Ára csomagtól függően 13.000 Ft vagy 25.000 Ft/év.

Külföldre utazáskor a biztosítás mellett legyen mindig nálad az érvényes nemzetközi társadalom-biztosítási kártyád is, amelynek ellenőrizd lejárati dátumát!

 Jó szezont kívánunk minden kedves Tagunknak! Sportbaráti üdvözlettel,

SMSZ Iroda munkatársai