Kedden este hazaérkezett Finnországból a 24 fős SMSZ Interski delegáció utolsó kisebb csoportja is. A csapat intenzíven foglalkozik a 2023. március 26. és 31. között lezajlott kongresszuson történtek feldolgozásával.
A delegáció tagjai összesen mintegy 100 különböző szakmai programon vettek részt, öt szakágban (alpesi síelés, sífutás, telemark, snowboard és adaptív).
A gyakorlati workshopok és elméleti előadások között két szakágban (alpesi sí és sífutás) négy magyar programot kínáltunk a résztvevőknek, amelyeken összesen kb. 100 síoktató vett részt a világ minden tájáról.
Az alpesi democsapat vasárnap, kedden és pénteken bemutató futamokkal (Show Run) lépett fel, csütörtök reggel technikai bemutatót (Technical Demo) tartottak. Sífutó oktatóink is tartottak technikai bemutatót (magyar részvétellel az Interski történetében először) és nemzetközi Show Run-ban is részt vettek.
A zárórendezvény bemutatóin adaptív szakágban és snowboardban is képviseltük az SMSZ-t.
A kongresszuson a síoktató szakma világszervezetei is folyamatosan  végezték a dolgukat. Ebben a fontos munkában elnökünk, dr. Egri Katalin képviselte a magyar síoktatókat.
A honlapra folyamatosan fogjuk feltölteni a kapcsolódó anyagokat.
Kezdésnek íme a várva várt videofelvétel a Hungarian Interski Demo Team 2023. március 28. kedd esti bemutató futamáról: